Archief

 • Nieuwe data workshop ‘Corrigeren en persklaarmaken’

  16 april 2014

  Wegens groot succes biedt de Querido Academie de eendaagse workshop ‘Corrigeren en persklaarmaken’ opnieuw in Amsterdam aan: op zaterdag 24 mei en op woensdag 11 juni 2014, van 9.30 tot 17.00 uur.

 • Emily Kocken staat op de longlist van de Academica Literatuurprijs

  10 april 2014

  Sinds 1995 wordt jaarlijks de Academica Literatuurprijs (vroeger bekend als de debutantenprijs) uitgereikt. Dit is een literaire prijs voor het beste Nederlandstalige fictiedebuut voor volwassenen. Emily Kocken is met haar debuut 'Witte vlag' genomineerd voor deze prijs.

 • De boeken van Querido zomer 2014

  1 april 2014

  Benieuwd welke boeken er deze zomer allemaal bij Querido verschijnen? De nieuwe zomerprospectus is klaar en staat online!

 • Joke van Leeuwen nieuwe voorzitter PEN Vlaanderen

  10 maart 2014

  De Nederlandse (jeugd)schrijfster, dichteres en illustratrice Joke van Leeuwen volgt David Van Reybrouck op als voorzitter van PEN Vlaanderen, de Vlaamse afdeling van wereldwijde auteursvereniging International PEN die ijvert voor vrije meningsuiting en zich inzet voor vervolgde schrijvers.

 • Marente de Moor op Libris shortlist

  3 maart 2014

  Vandaag zijn in De Nieuwe Kerk in Amsterdam de zes titels van de shortlist bekend gemaakt.

 • Hugo Brandt Corstius overleden

  28 februari 2014

  Vanochtend is in Amsterdam schrijver en letterkunstenaar Hugo Brandt Corstius (Eindhoven, 29 augustus 1935 – Amsterdam, 28 februari 2014) op achtenzeventigjarige leeftijd overleden.

 • Vertedering van Jamal Ouariachi op shortlist Gouden Boekenuil

  25 februari 2014

  Vertedering van Jamal Ouariachi is één van de vijf titels op de shortlist van de Gouden Boekenuil. De andere genomineerden zijn De vergelding van Jan Brokken, De republiek van Joost de Vries, Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans en La superba van Ilja Leonard Pfeiffer.

 • Interview met Nadine Ahr

  24 februari 2014

  De belofte, 'een hartverscheurend verhaal over een grote liefde en verwoestende dementie' en werd bekroond met de Deutsche Reporterpreis. Naar aanleiding dit boek hebben wij een aantal vragen gesteld aan de auteur, Nadine Ahr.

 • Dichter Leo Vroman overleden

  22 februari 2014

  Op 22 februari 2014 is in zijn woonplaats Fort Worth (Texas) de dichter en bioloog Leo Vroman overleden. Hij werd achtennegentig jaar oud.

 • Querido auteurs Jamal Ouariachi en Annejet van der Zijl bij Feest der Letteren in Bijenkorf Amsterdam

  22 februari 2014

  Bij het Feest der Letteren staan dit jaar verjonging en vernieuwing centraal. De Bijenkorf gaat daartoe een samenwerking aan met Das Magazin en Lucky Fonz III. Het grootste literaire signeerevenement van Nederland dat sinds 1949 wordt georganiseerd vindt dit jaar op zaterdag 1 maart plaats in de Bijenkorf in Amsterdam.