Archief

 • Oeuvre van Modiano weer beschikbaar voor Nederlandstalige lezers

  10 november 2014

  Op 10 december aanstaande ontvangt de Franse schrijver Patrick Modiano uit handen van de Zweedse koning de Nobelprijs voor de Literatuur 2014. Het Nobelprijscomité bekroont Modiano ‘voor de herinneringskunst waarmee hij de meest ongrijpbare menselijke lotsbestemmingen heeft weten op te roepen’. Ter gelegenheid van de uitreiking van de Nobelprijs wordt een groot deel van het oeuvre van Modiano opnieuw voor Nederlandstalige lezers beschikbaar gemaakt.

 • 'De evolutie van een huwelijk' is een prachtboek

  5 november 2014

  Afgelopen vrijdag is de nieuwe roman van Rebekka W.R. Bremmer gepresenteerd: De evolutie van een huwelijk. Via de website Not just any book kregen twintig bloggers de kans om dit boek voor verschijning te lezen. Lees hier slechts enkele van de vele positieve reacties.

 • 'Godin, held' is Boek van de Maand bij DWDD

  30 oktober 2014

  Elke laatste dinsdag van de maand kiezen vier boekverkopers in de boekenrubriek van DWDD het boek van de maand. Afgelopen dinsdag kozen zij Godin, held van Gustaaf Peek, een openhartige, aangrijpende roman over het mysterieuze en al te menselijke van de liefde.

 • Vegter op shortlist Anna Bijns Prijs 2014

  17 oktober 2014

  Anne Vegter is vanwege haar bundel Eiland berg gletsjer genomineerd voor de Anna Bijns Prijs poëzie. De jury noemt haar werk avontuurlijk en geestig.

 • Patrick Modiano wint de Nobelprijs voor Literatuur

  9 oktober 2014

  Vanmiddag om 13.00 uur is in Stockholm de Nobelprijs voor Literatuur toegekend aan Patrick Modiano. De jury heeft hem gekozen vanwege ‘de herinneringskunst waarmee hij de meest ongrijpbare menselijke lotsbestemmingen heeft weten op te roepen’.

 • Marente de Moor wint European Union Prize for Literature 2014

  8 oktober 2014

  Op de Frankfurter Buchmesse is bekendgemaakt dat Marente de Moor de European Union Prize for Literature 2014 gewonnen heeft voor haar roman De Nederlandse maagd. Al eerder werd dit boek bekroond met de AKO Literatuurprijs 2011.

 • Boekhandel De Groene Waterman en de Querido Academie presenteren ‘Masterclasses in De Groene Waterman’

  24 september 2014

  Boekhandel De Groene Waterman in Antwerpen en de Querido Academie (onderdeel van Em. Querido’s Uitgeverij in Amsterdam) presenteren in het najaar van 2014 en het voorjaar van 2015 een uniek programma van zeven Masterclasses Creative Writing, geleid door gerenommeerde auteurs uit België, Nederland en Zuid-Afrika.

 • Binnenkort bij Querido: 'De harpij' van A.N. Ryst

  23 september 2014

  Op 14 oktober verschijnt De harpij van A.N. Ryst. Een bijzonder verhaal van een onbekende schrijver. Een mysterieuze roman waar twintig jaar in stilte aan is gewerkt.

 • Annejet van der Zijl op shortlist Libris Geschiedenis Prijs

  15 september 2014

  Niet alleen het bier van Heineken is geliefd, ook het boek van Annejet van der Zijl krijgt lof en eer. Gerard Heineken: de man, de stad en het bier is genomineerd voor de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs.

 • Pauline Genee genomineerd voor de Anton Wachterprijs 2014

  12 september 2014

  Pauline Genee is een van de vijf genomineerden voor de Anton Wachterprijs 2014.