Carolina Trujillo genomineerd voor de Anna Bijns Prijs!

Carolina Trujillo genomineerd voor de Anna Bijns Prijs!

Carolina Trujillo is met haar roman De terugkeer van Lupe García genomineerd voor de Anna Bijns Prijs 2012. Dat werd vanavond tijdens de live-uitzending van De Avonden op Radio 6 bekend gemaakt.


De jury over De terugkeer van Lupe García (2009):
De terugkeer van Lupe García is een fascinerend boek over mensen na de dictatuur in Uruquay. In een schitterende en meeslepende stijl beschrijft Trujillo de pogingen tot afrekening van jonge mensen met de voormalige dictators. De hoofdpersonen zijn antihelden, ze snuiven, prikken en slikken en de lezer betwijfelt of hun doel ooit wordt bereikt. maar Trujillo heeft in dit boek de sleetse begrippen liefde en trouw een nieuwe dimensie gegeven. Daardoor worden loosers winners al is de prijs die ervoor wordt betaald hoog. Een boek dat niet alleen groot leesplezier maar ook hoop geeft.

In 2013 verschijnt de nieuwe roman van Carolina Trujillo, Montevideo, bij Querido.


Over de Anna Bijnsprijs:
De Anna Bijns Prijs wordt om de twee jaar afwisselend toegekend aan proza en poëzie, geschreven door een vrouw. Dit jaar wordt de prijs van 10.000 euro en een beeldje
van de kunstenaar Eric Don toegekend aan proza verschenen tussen 1 januari 2007
en 31 december 2011. De jury van de Anna Bijns Prijs 2012 bestaat uit Wouke van Scherrenburg (voorzitter), Herman Pleij, Arjen Fortuin en Liddie Austin.


Uitreiking en Anna Bijns Lezing
Op donderdag 22 november om 20.00 uur vindt de uitreiking van de Anna Bijns Prijs 2012 plaats in De Rode Hoed (Amsterdam). Deze avond vindt tevens de première plaats van de Anna Bijns lezing, een jaarlijks terugkerende keynotespeech van een gerenommeerde binnen- of buitenlandse schrijver m/v over een actueel onderwerp dat verband houdt met de al dan niet veranderende waardering van literatuur van vrouwen. Later deze maand wordt bekendgemaakt wie de eerste Anna Bijns lezing zal verzorgen.
Na de lezing staat de avond geheel in het teken van de winnares. Er wordt haar een speciaal feestprogramma aangeboden waarin haar werk centraal staat. De winnende auteur ontvangt naast de Anna Bijns Trofee een geldbedrag van 10.000 euro.