Kom naar de presentatie van Gestamelde werken van Rozalie Hirs

Kom naar de presentatie van <em>Gestamelde werken</em> van Rozalie Hirs

Rozalie Hirs, componist en dichter, houdt bij Boekhandel van Rossum haar nieuwe dichtbundel 'Gestamelde werken' ten doop. Er zijn weinig dichters die zo speels kunnen experimenteren als Hirs, en weinig dichters met een zo betoverende voordracht. Kom luisteren!

Dagpauwoog, koolwitje en bosaardbeiblad: Rozalie Hirs omarmt de schoonheid in haar gestamelde werken. Deze gedichten bewegen zich moeiteloos langs gewassen, hemellichamen of water, terwijl ze via het herkenbare de taal laat experimenteren en zingen. Hirs omarmt een wereld waarin stemmen en stijlen over elkaar buitelen. Haar speelse hyperlyriek geeft betekenis aan woorden als muziek.

Met voordrachten van: Jaap Blonk, Anneke Brassinga, Sasja Janssen en Frank Keizer.

Presentatie Gestamelde werken van Rozalie Hirs
Woensdag 19 september, 20.00 uur
Boekhandel van Rossum
Beethovenstraat 32
1077 JH AmsterdamReserveren wordt zeer aanbevolen: winkel@boekhandelvanrossum of 020-4707077.


Rozalie Hirs debuteerde in 1998 met de bundel Locus; in 2008 verscheen Geluksbrenger, dat ook in digitale vorm bestaat op www.geluksbrenger.nl, met woordspeelgoed en luisterruimten. Op haar CD Pulsars (2010) combineert ze elektro-akoestische muziek met haar Engelstalige poëzie. Van haar werk verschenen vertalingen in het Duits, Engels, Frans, Spaans en Chinees.

Zie ook de website van Van Rossum of www.rozalie.com voor meer informatie.