Willem Nijholt leest Maanlicht van Hella S. Haasse voor

Willem Nijholt leest <em>Maanlicht</em> van Hella S. Haasse voor</em>

Maanlicht, de bundel met nagelaten verhalen van Hella S. Haasse, is ook verkrijgbaar als luisterboek. Deze is door Willem Nijholt ingesproken, die een bijzondere band met Hella S. Haasse had. Eerder las hij ook al Het tuinhuis en Sleuteloog voor.

In de laatste jaren van haar leven sprak Hella S. Haasse regelmatig over verhalen die ze had geschreven maar die ze niet meer kon vinden. Ze zocht er vergeefs naar in laden en kasten. Pas na haar overlijden op 29 september 2011 werden die verhalen in haar nalatenschap gevonden. Het zijn prachtig geschreven, typische Haasse-vertellingen, vol duistere, geheimzinnige gebeurtenissen en onverklaarbare verschijningen.

Op de website van Uitgeverij Rubinstein is een audiofragment te beluisteren.


Hella S. Haasse (1918-2011) is een van Nederlands hoogst gewaardeerde en meest vertaalde auteurs. Als enige schreef zij driemaal het Boekenweekgeschenk. Zij heeft de Constantijn Huygensprijs, de Annie Romeinprijs, de P. C. Hooftprijs, de Dirk Martensprijs en tweemaal de NS Publieksprijs op haar naam staan. Voor ‘de artistieke en menselijke waarde van haar veelzijdige oeuvre’ ontving zij in 2004 de prestigieuze Prijs der Nederlandse Letteren.

De bijzondere band tussen Nijholt en Haasse resulteerde in 2011 in het boek Met bonzend hart, het zal ook als luisterboek verschijnen.

‘Sinds acteur Willem Nijholt en schrijfster Hella S. Haasse elkaar in 1996 leerden kennen hebben ze elkaar nooit meer losgelaten. Behalve hun Nederlands-Indische achtergrond delen zij de liefde voor toneel en literatuur.’ - NRC Handelsblad