Win Naar de daken en 'Etiquette voor een vers liefdespaar' van Bernard Wesseling!

Win <em>Naar de daken</em> en 'Etiquette voor een vers liefdespaar' van Bernard Wesseling!

Naar de daken, de tweede bundel van Bernard Wesseling, is van een andere aard dan zijn bekroonde eersteling Focus. De dynamiek en levenslust krijgen gezelschap van een stilte waarin geprobeerd wordt iets te begrijpen van rouw en afscheid. Een hartstochtelijke poging tragedie in triomf om te zetten, waarbij steeds geldt: het is brille versus branie. Maar zonder iets af te dwingen, want zoals Wesseling zelf ergens zegt: 'Neem de tijd, wees gerust onovertuigd'.

Naar de daken werd al lovend besproken in de pers:
'Die Wesseling! Toch nog onverwacht een echte, zoekende dichter geworden.' Vrij Nederland

'Niet eerder had ik een bundel in handen met een dusdanig zware inhoud die zo plezierig was om te lezen, die in alledaagse taal allesbehalve doorsneeperspectieven biedt, die licht is, maar nooit oppervlakkig. Meer!, dacht ik toen ik de bundel uit had: Meer! Meer!' Meander Magazine


***

Ter gelegenheid van het verschijnen van Naar de daken drukte het Grafisch Werkcentrum Amsterdam enkele bijzondere prints van zijn nog niet eerder gepubliceerde gedicht 'Etiquette voor een vers liefdespaar'.

Maak nu kans op een exemplaar van Naar de daken en een van de bijzondere, gesigneerde prints van 'Etiquette voor een vers liefdespaar' door deze vraag te beantwoorden:

In het verhaal 'De uitvreter' van Nescio wordt gesproken van 'de man die de Sarphatistraat de mooiste straat van Europa vond'. Aan wie wordt hier gerefereerd?

Deze wedstrijd is inmiddels gesloten, de winnaar is Charlotte Veltman. Gefeliciteerd!

'Etiquette voor een vers liefdespaar' 'Etiquette voor een vers liefdespaar'